Experter i håltagning och Rivning i Gävle

Vi på Betonghål skräddarsyr alltid våra arbetsmetoder och väljer maskiner utifrån de unika behov, material och förutsättningar som finns på varje arbetsplats i Gävle.

Vårt arbete omfattar både håltagning och rivning, och vi ser till att du som kund inte behöver oroa dig för detaljerna i projektet. Behöver du såga upp golv och tak för att installera en ny spiraltrappa, eller riva väggar för att skapa dörrhål, hisschakt eller nya rum? Vi har lösningen för dig. Om ditt projekt kräver mindre ytor som ska borras för ny ventilation, eldragning eller avlopp, hanterar vi även detta med precision.

Vi har personal boende i Uppsala, Stockholm och runt om i Uppland, vilket gör att vi snabbt kan vara på plats där du behöver oss.

Våra Projekt i Gävle
I början av 2024 påbörjades en omfattande entreprenad vid Gävle Sjukhus. Detta projekt, som beräknas vara färdigt 2026, innebär en stor tillbyggnad och ombyggnad av hus 60 och hus 61. För vår del innebär det stomren lättrivning på våningar som byggs om i sin helhet, vilket utförs med hjälp av robotar. Vi utför även försiktig lättrivning i delar av byggnaderna där arbetet måste anpassas till den befintliga verksamheten, samt håltagningar för nya hisschakt, ventilationsschakt, dörr- och fönsteröppningar, och nya installationsdragningar.

Utöver detta har vi utfört flera rivningsentreprenader i Gävle. Bland annat har vi rivit bostadshus vid Apelgatan åt Peab och rivit Sörby Förskola åt Gavlefastigheter.

Miljömedveten och Effektiv Hantering
Vi lägger stor vikt vid att ta med oss allt skräp, som borrkärnor och annat avfall, eller lämna det på en anvisad plats innan vi lämnar arbetsplatsen. Dessutom är vi mycket noga med att alltid arbeta effektivt, miljömedvetet och med hög säkerhet. Oavsett om ditt projekt involverar trä, betong, granit, sten, tegel eller andra byggmaterial, ser vi till att arbetet utförs på ett sätt som uppfyller alla krav och standarder.

När du väljer Betonghål kan du vara säker på att vi tar hand om alla aspekter av ditt projekt med professionalism och omsorg. I Gävle och omgivande områden är vi din pålitliga partner för alla typer av håltagning och rivning.


Våra håltagningstjänster

 • Kärnborrning: Vi skapar exakta, runda hål från 10 till 900 millimeter i alla material som betong, tegel och sten. Perfekt för installation av rör och kablar.

 • Golvsågning: Vi sågar betongplattor och bjälklag med tjocklekar från 0 till 420 millimeter, vilket ger raka och rena snitt för nya golvsystem och rörledningar.
 • Väggsågning: Vi utför precisionssågning i byggnadskonstruktioner med tjocklekar upp till 720 millimeter, idealiskt för dörrar, fönster och andra öppningar.

 • Vajersågning: Används för tjocka konstruktioner där vanlig sågning inte räcker, såsom stora betongblock och broar.

 • Rundvajersågning: Skapar stora runda hål där kärnborrning inte räcker, exempelvis för spiraltrappor. Med hög precision uppfyller vi alla projektkrav.

Kundcase - Gävle

I maskinparken finns bland annat:

 • Wiresågar
 • Djupsågningsriggar
 • Rivningsrobotar (350 kg–3,1 ton) samt tillbehör t.ex. rivningsgrip, betongsax/klipp och skopor.
 • Hydraulspräck
 • Grävmaskin (5,5 ton)
 • Bobcats
 • Asfaltssågar