Våra håltagningstjänster på Betonghål

På Betonghål anpassar vi alltid våra arbetsmetoder och maskinval efter de specifika behov, material och förutsättningar som råder på den aktuella arbetsplatsen i Stockholm. Vare sig det handlar om håltagning eller rivning, ser vi till att du inte behöver bekymra dig om vad som krävs för just ditt projekt. Vi tar hand om allt, från golv och tak som ska sågas upp för att installera tex en ny spiraltrappa, till väggar som ska rivas för ett dörrhål, hisschakt eller ett helt nytt rum. Dessutom utför vi håltagning för mindre ytor som ska borras upp för ny ventilation, elsladdar, avlopp eller dylikt.

Vår personal är strategiskt placerad i Uppsala, Stockholm och runt om i Uppland, vilket gör att vi kan erbjuda snabb och effektiv service i hela regionen.

Sedan 1970-talet har vi regelbundet genomfört både stora och små entreprenader i Stockholm med fokus på håltagning och rivning. Bland våra senaste projekt finns arbeten åt Arcona vid Trikåfabriken, Saluhallen i Östermalm, samt uppdrag för NCC vid Värtaverket och Skanstull. Vår erfarenhet och expertis gör att vi kan hantera alla typer av utmaningar, oavsett projektets omfattning.

En viktig del av vårt arbete är att alltid lämna arbetsplatsen i gott skick efter avslutat projekt. Vi ser till att ta med oss skräp, som borrkärnor och annat avfall, eller lämna det på anvisad plats innan vi helt lämnar arbetsplatsen. Vi strävar också efter att arbeta så effektivt, miljömedvetet och säkert som möjligt, oavsett om det gäller trä, betong, granit, sten, tegel eller andra byggmaterial som ska avlägsnas från ditt renoverings- eller nybyggnadsprojekt.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur våra specialiserade håltagningstjänster kan möta dina unika behov och höga krav på kvalitet och precision. Vi är dedikerade till att säkerställa att varje detalj i ditt nästa byggprojekt utförs med vår professionella och pålitliga service. Med vår breda erfarenhet och avancerade utrustning kan vi garantera att alla håltagningar, oavsett om det är kärnborrning, golvsågning, väggsågning, vajersågning eller rundvajersågning, utförs med högsta precision och noggrannhet. Låt oss vara din partner för att säkerställa att varje fas av ditt projekt blir en framgång.

Våra håltagningstjänster

 • Kärnborrning: Borrning av runda, precisa hål i storlekar mellan 10 och 900 millimeter genom alla typer av material.

 • Golvsågning: Sågning i betongplattor och bjälklag med tjocklekar mellan 0 och 420 millimeter.

 • Väggsågning: Precisionssågning i alla typer av byggnadskonstruktioner, särskilt där utrymmet är begränsat, med tjocklekar mellan 0 och 720 millimeter.

 • Vajersågning: Sågning genom tjocka konstruktioner där vanlig klingsågning inte räcker till.

 • Rundvajersågning: Sågning med vajer för att skapa runda hål där kärnborrning inte är tillräcklig, exempelvis när det ska öppnas upp för en ny spiraltrappa.

Kundcase - Östermalms Saluhall

Vi genomförde en omfattande håltagningsentreprenad som innefattade stora väggöppningar i grundmurar och tjocka tegelväggar, samt ett stort antal hål för nya installationer.

Detta projekt, som sträckte sig från januari 2017 till augusti 2019, utfördes för Statens Fastighetsverk.

Vi är stolta över att ha bidragit till moderniseringen och uppgraderingen av dessa byggnader, och våra tjänster säkerställde att alla nya installationer kunde genomföras smidigt och effektivt. Projektet krävde stor noggrannhet och expertis, särskilt med tanke på de utmanande arbetsförhållandena och de olika material som bearbetades.

Vår maskinpark

Vår mångsidiga maskinpark är utrustad för att hantera en rad olika bygg- och anläggningsutmaningar med precision och effektivitet. Här finner du avancerade wiresågar som levererar exakta och effektiva sågningar, oavsett material. Våra djupsågningsriggar är designade för att hantera olika material och tjocklekar med högsta noggrannhet och pålitlighet.

För rivningsarbeten erbjuder vi kraftfulla rivningsrobotar i viktspannet från 350 kg till 3,1 ton, komplett med specialtillbehör som rivningsgrip, betongsax/klippverktyg och skopor. Dessa verktyg är optimala för att säkerställa effektivitet och noggrannhet vid rivning och demontering.

Vårt utbud inkluderar även hydraulspräck, en pålitlig lösning för säker och effektiv betongspräckning som möjliggör precisionsarbete på byggplatser. För gräv- och markarbete har vi en robust grävmaskin på 5,5 ton som klarar av olika uppgifter med lätthet och tillförlitlighet.

I trånga utrymmen och vid behov av noggrann asfaltskapning kommer våra smidiga och kompakta Bobcats och asfaltssågar till sin rätt. Dessa maskiner är idealiska för att navigera i trånga och svårtillgängliga områden, vilket säkerställer effektivitet och noggrannhet i varje projekt.

Oavsett vilken typ av bygg- eller anläggningsprojekt du planerar, kan du lita på vår varierade utrustning för att leverera högsta standard av prestanda och resultat. Kontakta oss idag för att ta reda på hur vi kan stödja dina projektbehov med våra professionella tjänster och specialiserade maskiner. Vi har även den bästa personalen som har mångårig erfarenhet av att använda all utrustning, samt gedigen projektledning.

I maskinparken finns bland annat:

 • Wiresågar
 • Djupsågningsriggar
 • Rivningsrobotar (350 kg–3,1 ton) samt tillbehör t.ex. rivningsgrip, betongsax/klipp och skopor.
 • Hydraulspräck
 • Grävmaskin (5,5 ton)
 • Bobcats
 • Asfaltssågar