Precisionshåltagning, överallt, för alla material

Vi på Betonghål anpassar alltid våra arbetsmetoder och maskinval efter de specifika behov och förutsättningar som råder på den aktuella arbetsplatsen i Uppsala, samt de material som finns. Detta gäller både vid håltagning och rivning, så du behöver inte oroa dig över vad som krävs för just ditt projekt. Det kan vara att golv och tak ska sågas upp för att installera en ny spiraltrappa eller att väggar ska rivas för ett dörrhål, hisschakt eller ett nytt rum. Ditt projekt kan också behöva en mindre yta borrad för ny ventilation, en elsladd eller ett avlopp.

Även om många av våra anställda bor och utgår ifrån olika delar av Uppland och Stockholm, så är Uppsala vår "hemmaborg". Här har vi haft vårt kontor och förråd sedan 1972, och vi är stolta över våra starka lokala rötter.

För oss är det viktigt att ta med oss skräp, såsom borrkärnor och annat avfall, eller lämna det på anvisad plats innan vi lämnar arbetsplatsen. Vi strävar också efter att alltid arbeta effektivt, miljömedvetet och med hög säkerhetsklassning, oavsett dimensionerna på arbetet och oavsett om det är trä, betong, granit, sten, tegel eller andra byggmaterial som ska avlägsnas i ditt renoverings- eller nybyggnadsprojekt.

Kontakta oss idag för att få mer information om hur våra specialiserade håltagningstjänster kan tillgodose dina specifika behov och önskemål. Vi finns här för att säkerställa att ditt kommande byggprojekt blir lyckat, snabbt och smidigt.

 • Kärnborrning:
  Vi specialiserar oss på att skapa exakta och runda hål med storlek i diameter från 10 till 900 millimeter i material som betong, tegel och sten. Med vår toppmoderna utrustning säkerställer vi att varje hål uppfyller alla specifikationer, vilket gör denna metod perfekt för installation av rör, kablar och andra infrastrukturella komponenter.

 • Golvsågning:
  Vår golvsågningstjänst möjliggör sågning i betongplattor och bjälklag med en tjocklek från 0 till 420 millimeter. Genom användning av högpresterande maskiner kan vi säkerställa raka och rena snitt, vilket är avgörande vid förberedelser för nya golvsystem, rörledningar och andra byggprojekt. Tjänsten är idealisk för både industriella, kommersiella och bostadsbyggnader.

 • Väggsågning:
  Vi erbjuder precisionssågning i olika byggnadskonstruktioner, vi har särskild kompetens och utrustning för att även jobba i trånga utrymmen. Våra verktyg klarar av att hantera tjocklekar från 0 till 720 millimeter, vilket gör det möjligt att skapa exakta öppningar för dörrar, fönster och andra utrymmen. Vi säkerställer att varje sågning utförs med högsta precision samtidigt som byggnadens strukturella integritet bibehålls.

 • Vajersågning:
  För tjocka konstruktioner där traditionell klingsågning inte är tillräcklig, använder vi vajersågning. Denna teknik är speciellt lämpad för att skära genom stora betongblock, broar och andra massiva byggnadsdelar. Vajersågning erbjuder en effektiv och exakt metod för att hantera även de mest robusta materialen.

 • Rundvajersågning:
  Denna metod används för att skapa större runda hål där kärnborrning inte räcker till, exempelvis vid installation av nya spiraltrappor. Rundvajersågning möjliggör skapandet av exakta stora runda öppningar, vilket är avgörande i många arkitektoniska och strukturella projekt. Vi håller oss uppdaterade med den senaste teknologin för att säkerställa att varje hål är perfekt och uppfyller alla projektkrav.

Kundcase - Universitetsaulan, Uppsala

Vi på Betonghål har utfört många jobb i Uppsala. Vi fick även uppdraget 2016 att utföra håltagningar, rivningar och saneringar för att tillgänglighetsanpassa och modernisera den anrika och kulturminnesmärkta Universitetsaulan i Uppsala. Denna byggnad, som blev invigd år 1887, har varit en central plats för akademiska ceremonier och offentliga evenemang. Dess rika historia och betydelse för både Uppsala universitet och staden i sig, gör det till ett prestigefyllt projekt för alla inblandade.

Projektet, som pågick från mars 2016 till december 2017, var ett välorganiserat arbete som var välskött av alla inblandade parter och ett projekt som vi är mycket stolta över.

Projekttid: mars 2016 till december 2017
Beställare: IR Bygg (på uppdrag av Statens Fastighetsverk)

I vår mångsidiga maskinpark finner du:

 • Avancerade wiresågar för exakt och effektiv sågning.
 • Djupsågningsriggar som klarar av olika material och tjocklekar.
 • Kraftfulla rivningsrobotar med en viktspann från 350 kg till 3,1 ton, komplett med tillbehör som rivningsgrip, betongsax/klippverktyg och skopor.
 • Hydraulspräck för säker och effektiv betongspräckning.
 • En robust grävmaskin på 5,5 ton för olika gräv- och markarbetsuppgifter.
 • Smidiga och kompakta Bobcats som är idealiska för mindre utrymmen och asfaltssågar för noggrann asfaltskapning.

Denna varierade utrustning gör det möjligt för oss att hantera en mängd olika typer av bygg- och anläggningsprojekt med precision och effektivitet.